Solarna Revolucija u Las Vegasu

Solarni auto

Solarni uređaji i gadgeti sve više čine velike korake prema održivoj budućnosti, a na sajmu potrošačke elektronike CES 2024. godine u Las Vegasu predstavljeni su inovativni proizvodi koji su privukli pažnju javnosti.

Održivost je postala ključna tema na tehnološkim konferencijama, uključujući i CES, gdje se istražuju novi načini korištenja obnovljivih izvora energije. Osim električnih vozila i vodika, solarna energija se istaknula kao moćan igrač.

Ambient Photonics – Stalno napajanje

Jedan od impresivnih proizvoda na CES-u bio je solarni panel američkog start-upa Ambient Photonics koji može osigurati stalno napajanje iz unutarnjeg i vanjskog ambijentalnog svjetla. Ova tehnologija obećava tri puta veću učinkovitost od postojećih rješenja i može zamijeniti baterije u mnogim kućnim uređajima, kao što su daljinski upravljači i bežične tipkovnice.

Powerfoyle – Solarne slušalice

Švedska tvrtka Exeger predstavila je svoju revolucionarnu tehnologiju nazvanu Powerfoyle, koja može pretvoriti sve vrste svjetlosti u energiju, uključujući i ambijentalnu svjetlost. Ova tehnologija koristi se u solarnim slušalicama koje su razvijene u suradnji s Adidasom i Philipsom, a može se koristiti i za punjenje drugih uređaja. Također su pokazali inovativnu torbu napravljenu od Powerfoylea koja može puniti uređaje kada se stave unutra.

The Squad – Solarni automobil

Squad Mobility, nizozemska tvrtka, predstavila je svoj solarni gradski automobil pod nazivom “The Squad“. Ovaj kompaktni automobil može preći do 30 km dnevno u sunčanim gradovima bez potrebe za punjenjem i idealan je za vožnju u gradskim sredinama. Osim solarnog napajanja, koristi i električnu energiju kako bi osigurao kontinuiranu pokretljivost, čak i u gradovima s manje sunčeve svjetlosti.

Jackery – Solarni šator

Kalifornijska tvrtka Jackery predstavila je Solar Generator Rooftop Tent, inovativni proizvod koji omogućuje iskorištavanje solarnih panela na šatoru za punjenje uređaja i kuhanje tijekom kampiranja ili izvan ceste. Ovaj proizvod, iako trenutno u konceptualnoj fazi, nudi izvanmrežno rješenje za ljude koji žive aktivnim životnim stilom.

Sve ove inovacije ukazuju na to da se solarna energija sve više integrira u naše svakodnevne živote i da ima potencijal da postane ključna komponenta održive budućnosti. CES 2024. godine jasno je pokazao kako solarna tehnologija postaje sveprisutna i da će imati velik utjecaj na način na koji koristimo elektroniku i vozila.

Povezani članci:

električni teretni bicikl

Električni Teretni bicikl sa Solarnim Panelima

Infinite Mobility, norveški startup, razvija električne teretne bicikle s ugrađenim solarnim panelima koji potencijalno mogu omogućiti cjelodnevnu vožnju, parkiranjem na suncu. Ova inovacija ima za cilj poboljšati praktičnost i održivost [...]
Read more
Čišćenje solarnih panela

Robotsko Čišćenje Solarnih Panela

Radiance, indijska tvrtka posvećena održivosti, napravila je značajan korak uvođenjem robotskog čišćenja svojih solarnih panela. Ovaj inovativni pristup uključuje korištenje robota za suho čišćenje, metodu koja štedi vodu i omogućuje [...]
Read more
solarni paneli

Solarni Paneli na Balkonima

Za razliku od krovnih solarnih sustava, balkonski solarni sustavi su manji zbog ograničenja prostora, obično sastavljeni od jednog ili dva solarna panela povezana s električnom utičnicom. Iako proizvode manje energije [...]
Read more
Slika vjetrenjače i solarni paneli

Solarni Paneli s Autonomnim Čišćenjem

Solarna energija i energija vjetra ključne su u tranziciji prema čišćim, obnovljivim izvorima energije, ali napredak u njihovoj tehnologiji je još u tijeku. Znanstvenici s Instituta za znanost i tehnologiju [...]
Read more
Copyright ©2024

Izrada i hosting - Smart-Pixel.hr