Solarna Energija i Umjetna Inteligencija

AI i solarni paneli

Londonski startup Metris Energy osigurao je značajnu investiciju od 2 milijuna funti za napredak svoje platforme za solarne energije koja koristi umjetnu inteligenciju, a namijenjena je vlasnicima komercijalnih nekretnina. Ovaj investicijski krug predvodili su Octopus Ventures i Aenu VC. Misija tvrtke je preobraziti način na koji vlasnici komercijalnih nekretnina procjenjuju, instaliraju i monetiziraju solarnu energiju, iskorištavajući veliku tržišnu priliku procijenjenu na 22 milijarde funti samo u Velikoj Britaniji.

Platforma koju je kreirao Metris dizajnirana je da pojednostavi složeni proces usvajanja solarnih energija, koji je povijesno bio prepreka za mnoge vlasnike komercijalnih nekretnina. Korištenjem umjetne inteligencije, platforma može brzo izvršiti sveobuhvatne procjene portfelja i izračunati financijske prednosti usvajanja solarnih energija, pretvarajući proces koji je ranije trajao danima u pitanje minuta. Također pojednostavljuje administrativne zadatke uključene u prodaju solarne energije stanarima digitaliziranjem i automatizacijom procesa ugovaranja.

Ova inovacija ima potencijal značajno smanjiti emisije ugljika za komercijalne nekretnine. Suosnivačica Metrisa, Natasha Jones, naglašava da je ključno usklađivanje financijskih poticaja s ekološkim prednostima za masovno usvajanje solarnih energija u sektoru komercijalnih nekretnina. Platforma ima za cilj iskoristiti neiskorištene krovne prostore za generiranje dodatnog prihoda, doprinoseći tako zelenijoj budućnosti.

Osnivači, Natasha Jones i William Whatley, vjeruju da Metris Energy stoji na čelu decentralizirane energetske revolucije. Svojim softverskim rješenjem od početka do kraja, ciljaju na pretvaranje svake zgrade u elektranu, potičući tako usvajanje solarnih energija unutar sektora komercijalnih nekretnina.

Platforma Metris obećava pomoći vlasnicima nekretnina da povrate troškove instalacije solarnih panela unutar tri godine, nudeći značajan pasivni izvor prihoda za više od 20 godina. Osim toga, usvajanje solarnih energija u komercijalnim nekretninama ima potencijal smanjiti više od 14 milijuna tona CO2-a godišnje u Velikoj Britaniji, što je ekvivalentno uklanjanju 7 milijuna benzinskih automobila s cesta.

S pokretanjem svoje komercijalne solarne platforme u Velikoj Britaniji, Metris planira također predstaviti alat za procjenu portfelja koji koristi umjetnu inteligenciju za vlasnike nekretnina i rješenje za naplatu i plaćanja, označavajući važan korak u prijelazu sektora komercijalnih nekretnina na zelenu energiju.

Izvori: proptechconnect.com, eu.startusups.com, b-daily.co.uk, world-energy.org

Povezani članci:

električni teretni bicikl

Električni Teretni bicikl sa Solarnim Panelima

Infinite Mobility, norveški startup, razvija električne teretne bicikle s ugrađenim solarnim panelima koji potencijalno mogu omogućiti cjelodnevnu vožnju, parkiranjem na suncu. Ova inovacija ima za cilj poboljšati praktičnost i održivost [...]
Read more
Čišćenje solarnih panela

Robotsko Čišćenje Solarnih Panela

Radiance, indijska tvrtka posvećena održivosti, napravila je značajan korak uvođenjem robotskog čišćenja svojih solarnih panela. Ovaj inovativni pristup uključuje korištenje robota za suho čišćenje, metodu koja štedi vodu i omogućuje [...]
Read more
solarni paneli

Solarni Paneli na Balkonima

Za razliku od krovnih solarnih sustava, balkonski solarni sustavi su manji zbog ograničenja prostora, obično sastavljeni od jednog ili dva solarna panela povezana s električnom utičnicom. Iako proizvode manje energije [...]
Read more
Slika vjetrenjače i solarni paneli

Solarni Paneli s Autonomnim Čišćenjem

Solarna energija i energija vjetra ključne su u tranziciji prema čišćim, obnovljivim izvorima energije, ali napredak u njihovoj tehnologiji je još u tijeku. Znanstvenici s Instituta za znanost i tehnologiju [...]
Read more
Copyright ©2024

Izrada i hosting - Smart-Pixel.hr